onsdag 8 juli 2009

Hemma igen efter muminresan

I söndags kl 16.00 bar det av från lövstalöt (Tett och Robert åkte med oss), stannade i Gränby för att gå på apoteket och sen ta ut pengar, tanka på Jet och sen hem till bror i Slavsta för uppsamling. Klockan hann väl nästan bli fem innan vi kom iväg mot stockholm (gick mycket smidigare att köra än jag trott). När vi parkerat bilarna (3st) på långtidsparkeringen var det bara att gå till silja terminalen. Vi fikade på cafét där medans vi väntade på att få gå ombord på båten (galaxy). 

När vi kastat in våra saker i hytten var det dax för smörgåsbord (A åt jätte mycket), gott var det och mycket att välja på. Efter maten gick vi till taxfreebutiken och kollade lite (handlade nästan ingenting) sen satt vi en stund i våran hytt. Gick sedan upp till "baren" där det var någon show. Hann beställa en drink och dricka upp den sen var det bara att bära ner en sovande A som naturligtvis vaknade när vi kom ner i hytten (tog en evighet innan han somnade om igen, inte förrän vi alla lagt oss kom han till ro och somnade)

Måndag morgon ringde kl 6 för båten skulle vara framme kl 7 och då skulle vi av med packning och allt. Vi låste in packningen på terminalen så vi skulle slippa släpa på den på mumindalen. Bussen som skulle gå till mumindalen gick ju inte förrän kl åtta så det blev en lång väntan. När bussen kom fram till nådendal (ca 8.50) så var det en bit att gå till muminvärlden som dessutom inte öppnade förrän kl 10.00. Vi promenerade sakta mot ön där muminvärlden ligger och när vi kom fram satte vi oss på några parkbänkar och väntade (dom mindre barnen åkte rutschkana i väntan). Sen blev det äntligen dax för att gå in. 

Vi gick runt och tittade överallt (sagostigen, muminhuset mm), fikade ggr 2. A tyckte mumintrollen var läskiga men efter en längre stund vågade han ta sniff i hand. Tog ganska mycket bilder ska lägga in dom där rhodosbilderna snurrar senare när jag sitter vid den andra datorn. Efter vi tittat på teatern gick vi tillbaka till bussen och åkte tillbaka till terminalen. Vi tog en promenad till en korvkiosk och köpte korv med bröd så vi skulle klara oss tills vi skulle få smörgåsbord på båten (denna gång åkte vi med europa). Det blev en lång väntan på terminalen för vi fick inte gå ombord förrän kl 20.15 och vi kom ju till terminalen vid fem halv sex. Så det blev fiket där med.

Återigen åt vi smörgåsbord direkt när vi kom ombord (mycket sämre smörgåsbord på denna båten tyckte jag). Vi var alla så slut efter denna långa dag så vi gick till taxfreen efter maten sen gick vi typ och la oss tillsammans med A. Jag sov även denna natt ganska dåligt och kl ringde ju fem för vi skulle vara i land kl 06.00 i stockholm.

Hämtade bilarna och åkte hemåt, stannade i stora väsby och köpte frukost på mcDonalds, det var gott. Sen vidare hem. A somnade i bilen så jag bar in honom när vi kom hem sen sov vi alla i några timmar. Trots det somnade jag redan vid tio på kvällen.

Idag har jag slappat och städat lite. Sen kom min äldsta kusin från norge hit och hälsade på, hade inte sett honom sen 2002 på pappas begravning. Det var trevligt. Och nu står min sambo och lagar middag (underbart att slippa laga mat ibland) Han är väldigt duktig på att laga mat.

Ha en skön dag mina läsare. 

2 kommentarer:

  1. Låter som hyfsat hektiskt resa! V fick vykortet igår och tackar så mycket för det! Satt och tittade och pratade om det en hel evighet. Varför var A där? Vad gjorde han där? Hur var han där? etc...
    Som sagt så syns vi förmodligen imorrn då! Kram

    SvaraRadera
  2. Hej gums. Varsågod. Tänkte att det kunde vara roligt för V att få egen post. Vi syns imorgon vid tre, hör av dig om det blir några ändringar.
    Kram på dig

    SvaraRadera