fredag 25 maj 2012

Vattkoppor

Såg en blåsa på A igår som jag inte visste om det var en blåsa eller om det var en vattkoppa (har inte koll på hur dom ser ut riktigt) men idag (torsdag) såg jag att han hade mindre utslag som såg vätskefyllda ut så det var bara ringa dagis och säga att han kommer inte. Sen blev det till att messa alla dom som vi träffat dom sista dagarna och berätta att A hade fått vattkoppor eftersom man smittar två dagar innan symtomen kommer.
Tack och lov har många redan haft det men dock inte alla.

Det värsta är ju att risken är ju stor att  O blir smittad nu och det är ju 10-21 dagars inkubationstid, vilket innebär att hon blir sjuk precis innan vi åker till Cypern eller ännu värre där nere. Dom flesta flygbolag tillåter ju inte att man får flyga med dom om man har vattkoppor så hela resan hänger i luften. Vad gör vi då? Hoppas vi har avbeställningsskydd.

Så håll tummar och tår för att lilla O klarar sig att hon kanske har lite antikroppar kvar från mig (även om dom brukar vara skyddade i 6månader). Visst det är en sjukdom dom ska gå igenom och det skulle vara skönt och ha det överstökat men inte nu när vi ska ut och resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar