onsdag 15 juli 2009

Kolmården dag 2


Vi åkte till safariparken som sagt var, hur lång kö som helst. Och om man läser säkerhetsföreskrifterna ska man undvika att stanna bilen (det ska flyta på hela tiden). Hur lätt e det då när det är kö inne i parken och folk stannar för att ta kort, då måste ju en annan stanna oxå. Nåja det gick ju bra den här gången. Fanns inte så där jätte mycket djur i safariparken, min sambo blev rejält besviken. 

Efter safariparken var det dax för lunch så vi parkerade bilen och åt på stället som ligger precis utanför kolmården. Sen bar det av in och den här gången tog vi rulltrappan istället för "mördarbacken", mycket bättre enligt min mening. 

Vi gick förbi syd afrika delen som vi inte tog dagen innan. Sen gick vi till marineworld och tittade på sälarna innan vi skulle se delfinshowen. Hur många som helst stog det i kön till den, men när vi kom in såg vi på en skylt att det skulle rymma 1800 personer där inne. Vi som trodde vi skulle få ståplats typ, men vi fick jättebra platser. Jag som bara älskar delfiner rös i hela kroppen när vi såg showen. A satt i P:s knä och var inte kontaktbar under hela föreställningen, han var så fascinerad av dom.

Efter delfin showen gick vi förbi aporna igen, denna dag var det betydligt varmare och mycket mera folk (var skönare dagen innan med lite moln och mindre människor).Tittade lite på zebror, elefanter mm innan vi fikade på gobicafét. Därefter blev det en sväng till kulmården (lekplats för dom mindre barnen), där hade dom en jeep som A bara älskade, fick bära honom därifrån gråtandes för att han inte fick vara kvar. 

Efter vi var nöjda inne på kolmården gick vi ut och skulle gå till tropicarum för att titta på ormar och hajar mm. Det ingick inte i biljetten så det fick man betala extra för. Väl där inne fanns det en stig man kunde gå bland vilda djur, men min sambo talade inte om för sonen att det skulle finnas djur där så när han sa titta på skölpaddan (som var vid deras fötter) blev A så rädd så han skrek i falsett. Tog ett tag innan han började känna sig trygg igen där inne, men vid hajarna var det full fart på honom, sprang omkring som en galning och pekade på hajarna som simmade över hans huvud. 

Sen bar det av hemåt, vi stannade i södertälje och köpte mat. Kom väl hem vid nio på kvällen, fick inte A att somna förrän vid 23.15 (han somnade en timme i bilen på kvällen). 

Idag har vi varit på ettårs kalas i Länna. Teddiefisen fyllde år. Han sov när vi kom dit men sen blev det tårta och öppna presenter. Favoriten var nog noaks ark som hans gammel farmor och gammel farfar hade köpt. 

Nej nu får ni ha en skön kväll efter detta långa inlägg. 

2 kommentarer:

  1. Låter som ni hade det bra iaf. Visade C länken igår och han tyckte det lät bra så jag ska ringa dit idag eller imorrn..
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja vi hade det kanon. Hoppas det blir en resa för er oxå. Hur gör vi på lördag?
    Kram

    SvaraRadera