onsdag 17 mars 2010

tre år senare

Va in till stan en sväng för att äntligen efter tre år lämna in filmrullen (ja en gammal hederlig filmrulle, otroligt inte sant). När A föddes hade jag både en gammal kamera och den nya digitala för säkerhetsskull. Då den nya inte gick att ta så många bilder med (vi hade missat köpa ett kort till den, klantigt) tog vi en del med gammelkameran. Och det har liksom glömts bort men nu är den framkallad. Trots så många år som gått blev bilderna bra. Tänk att han har varit så där liten, helt otroligt när man ser honom idag.

På vägen hem plockade jag upp A på dagis, där dom var ute på gården och lekte. Var en liten smutsig kille med bajs i blöjan som jag hämtade. När jag kom så fick jag en kram och så sa han mamma: jag har bajsa. En fröken kom fram för att prata och då berättade jag vad han sa. Hon sa då till A att han kunde ju berätta för dom oxå så kunde dom hjälpa honom med det. Så kan det vara ibland.

När vi kom hem tog vi med oss hunden och pappan ut på promenad, vi lämnade vagnen hemma (A är så lat och orkar aldrig gå), vi hann väl femtio meter så började han grina att hans far skulle bära honom, men vi gav oss inte han fick gå hela vägen till lekparken själv. Men vilket liv det var och vilken tid det tog innan vi kom fram. Ja vi får skylla oss själva som har tyckt det varit så bekvämt att alltid ha honom i vagnen, inga problem att ta sig fram fort och inte behöva jaga barn när man handlar, Nu får vi igen det, nu har vi en kille som inte vill gå alls. Man lär sig av sina misstag. Och inte hjälper det att han kommit in i värsta treårs trotsen heller, undrar hur länge den kommer vara.

Middagen igår blev kotletter, potatisgratäng, sallad och beasås. Och A frågade innan maten, mamma vad är det för dag idag Jag: det är tisdag A: då kan vi ha tisdagsmys med tända ljus Och det hade vi, hur mysigt som helst bara så där ändå.

Nattningen igår var hemsk och tog hur lång tid som helst. Dels var han så trött och sen är han ju i sin treårs trots så det skriker om det. Han skulle inte ha någon saga, sen skulle han ha saga och så höll han på. Jag ledsnade och skulle gå därifrån så fick han gå och lägga sig själv, då tar han tag i min tröja och försöker dra mig tillbaka och grinar och skriker helt hysteriskt. Efter mycket om och men blev det en mysstund med saga och sen i säng. Helt galen kväll, hoppas det inte blir en repris ikväll.

1 kommentar:

  1. Åh va mysigt att hitta sånt som man inte kom ihåg att man hade, :-)

    Tråkigt och att det krånglade så med sömnen , hoppas de gick bättre i dag, kram på dig vännen!

    SvaraRadera